Op zoek naar de koning.

Er was eens een dwerg. Zijn naam was Noren. Noren was niet zomaar een dwerg, hij was een viking-dwerg. Je kent ze wel: klein van stuk, een helm met 2 hoorns, grote bonten laarzen, een strijdbijl die je met 2 handen vast moet houden, een lange baard met 2 vlechten en een rugzakje met gereedschap om vallen onschadelijk te maken. dwerg-2

Op een dag wordt Noren bij de dwergenkoning geroepen. “Noren”, spreekt de koning serieus. “Ik heb niet lang meer te leven en ik vraag jou om op zoek te gaan naar de nieuwe koning. Neem 4 van mijn beste mannen mee en reis naar het Domein Alkibar, alwaar je de koning zult vinden”.  Noren schrikt van de opdracht. Hij weet dat het Domein Alkibar ver van huis ligt en dat de reis vol zal zijn van gevaren. Hij weet dat het geen zin heeft om tegen te stribbelen en gaat naar de Taveerne om de 4 beste strijders van de koning op te zoeken. Een dag later gaan zij op weg.

landschapDe reis is inderdaad lang en onderweg treffen zij alle seizoenen met alle weerstypen die daarbij horen; regen, zon, hagel, sneeuw, wind, storm, extreme hitte en gigantische kou. Ze trekken door dalen en over bergen, bossen, woestijnen, moerassen, rotsen en grasland. Ze passeren rivieren, meren, vennen en zeeën en komen de meest afzichtelijke wezens tegen. Ze verslaan fimirs, orks, kobolden, chaos-krijgers, draken en skeletten. De reis eist zijn tol en na maanden komt Noren in zijn eentje aan in het Domein Alkibar. Zijn 4 metgezellen overleven de barre tocht niet.

noodweer In Alkibar wordt het weer er niet beter op. Noren sjokt door de metershoge sneeuw en bereikt met zijn laatste krachten het gebergte waar hij de nieuwe koning zou moeten vinden. Hij komt bij een grot en sleept zich naar binnen. Gelukkig is de sneeuw hier minder hoog en kan hij wat gemakkelijker lopen. De grot bestaat grotendeels uit ijs en Noren loopt door de hal die door de weerspiegeling van het ijs toch nog behoorlijk licht is. Na wel een kilometer lopen, komt Noren in een grote hal. Hier zou de nieuwe koning moeten zijn. Noren kijkt om zich heen, ziet verder niemand en realiseert zich dat hij alleen is. Ontdaan, teleurgesteld en vol ongeloof stort hij ter aarde. Maanden onderweg geweest voor NIETS!

De kleine dwerg staat op en kijkt nog eenmaal desolaat rond in de grote ijshal. Door zijn tranen heen ziet hij in de reflectie van het ijs zichzelf wel 1000 keer terug. Hij kijkt omlaag en nog eens recht voor hem in de spiegeling. Ineens dringt het tot hem door………….

 

Hij heeft de nieuwe koning gevonden!dwergenkoning

 

 

 

 

 

 

(Vrij vertaald naar de stripboeken van Chevalier en Ségur/Uitgeverij Delta)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s